Reseadapter och eluttag i Laos

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Laos, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Laos. Den typ eller de typer av eluttag som används i Laos är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Laos samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Laos? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Laos till Sverige.

🇱🇦

Reseadapter behövs till eluttag i Laos

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Laos så måste du ta med en reseadapter, då de i Laos använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Laos.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Laos inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Laos.

Reseadapter som passar eluttag i Laos

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Laos. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Laos.

Reseadapter Laos till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Laos i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Laos till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Laos. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Laos

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Laos, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Laos.

Att besöka Laos som turist

Laos är ett populärt turistmål eftersom det är hemvist för några av de vackraste och mest orörda naturlandskapen i Sydostasien. Landet har också ett rikt kulturarv som kan beskådas i de många templen och forntida ruinerna. Framför allt Luang Prabang som finns på UNESCO:s världsarvslista och är känd för sin traditionella arkitektur och sina fantastiska tempel.

Om du är ute efter ett äventyr är Laos den perfekta platsen för att vandra, forsränna eller paddla kajak i de många floder och vattendrag som flyter genom landet. Du kan också utforska de många grottor som finns i landskapet. För dem som vill koppla av erbjuder Laos vackra stränder, semesterorter och spa.

Laos är ett utmärkt resmål för både familjer och par eftersom det finns något för alla att njuta av. Den vänliga lokalbefolkningen och den avslappnade atmosfären gör det till en perfekt plats för att koppla av och fly från det hektiska livet.

Den bästa tiden att besöka Laos är mellan oktober och mars, då vädret är svalare och torrare. Men även under den våta säsongen (april till september) är landet fortfarande värt att besöka eftersom regnen tenderar att vara korta och kraftiga.

Så om du letar efter en plats för avkoppling, äventyr eller helt enkelt för att fly från allting, så ska du överväga Laos som ditt nästa resmål.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Laoss eluttag. 😊