Reseadapter och eluttag i Frankrike

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Frankrike, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Frankrike. Den typ eller de typer av eluttag som används i Frankrike är Typ E och Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Frankrike samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇫🇷

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Frankrike

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Frankrike så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Frankrike bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Frankrike.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Frankrike samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Frankrike. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Frankrike

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Frankrike. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Frankrike.

Eluttag som används i Frankrike

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Frankrike, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ E som används i Frankrike.Illustration av eluttag Typ C som används i Frankrike.

Att besöka Frankrike som turist

Det finns många skäl att besöka Frankrike som turist, men det som gör det bättre än alla andra länder i världen är att det inte råder brist på intressanta platser att se. Från Alperna (Les Alpes) till våtmarkerna (Les Marais) och från Pyrenéerna (Monts Pyrénées) till oändliga vingårdar (Vignobles), Frankrike har allt. Landet välkomnar dig med en ojämförlig skönhet som kommer att ta andan ur dig, inte bara på grund av dess rika historia utan också tack vare dess hisnande landskap. Dessutom är Frankrike känt för en sak mer än något annat - det goda köket!

Framför allt bör man inte missa Bourgogne, som är ett av de mest förbisedda resmålen i Frankrike. Detta lugna, förbisedda vinproducerande område med enkel tillgång till Champagne-regionen gör det till ett idealiskt resmål för dem som vill ha en romantisk weekend eller som söker en lugnare livsstil.

Populära platser i Frankrike

Frankrike är ett populärt turistmål för människor runt om i världen. Det finns många platser som turister kan besöka i Frankrike, bland annat Paris, Rivieran och Loiredalen. Detta är några av de mest populära resmålen i Frankrike. Men även det finns många andra platser som är värda att besöka i Frankrike.

Frankrike är också ett land med en lång historia. Det har varit hemvist för några av de viktigaste ögonblicken i Europas historia. Den franska revolutionen var till exempel en av de viktigaste händelserna i Europas historia. Och slaget vid Waterloo var ett annat viktigt ögonblick i Frankrikes historia.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Frankrikes eluttag. 😊