Reseadapter och eluttag i Bulgarien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Bulgarien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Bulgarien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Bulgarien är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Bulgarien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇧🇬

Reseadapter behövs inte till eluttag i Bulgarien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Bulgarien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Bulgarien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Bulgarien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Bulgarien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Bulgarien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Bulgarien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Bulgarien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Bulgarien.

Att besöka Bulgarien som turist

Bulgarien är ett populärt turistmål. Här finns många olika attraktioner, bland annat berg, stränder, historiska sevärdheter och kulturella upplevelser. Landet har goda förbindelser med flyg, väg och järnväg, vilket gör det lätt att ta sig runt. Bulgarien har något att erbjuda alla, oavsett om du är ute efter en avslappnad strandsemester eller ett actionfyllt äventyr. Den vänliga lokalbefolkningen och det vackra landskapet gör det till en fantastisk plats att besöka.

Om du är intresserad av historia och kultur finns det många museer och gallerier att utforska. Bulgarien har också några av de bästa skidanläggningarna i Europa vilket gör det till ett populärt resmål för vintersportälskare. Och om du vill koppla av och varva ner är landets många kurorter och termalbad den perfekta platsen för att göra just det.

Den bästa tiden att besöka Bulgarien är under sommarmånaderna, när vädret är varmt och dagarna långa. Men landet är också ett utmärkt ställe att besöka på vintern, då du kan njuta av snötäckta berg och mysiga kaminbarer. Oavsett om du planerar en kortare eller längre semester är Bulgarien ett utmärkt val för en oförglömlig resa.