Resmål/Reseadapter/Afghanistan

Reseadapter och eluttag i Afghanistan

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Afghanistan, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Afghanistan. Den typ eller de typer av eluttag som används i Afghanistan är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Afghanistan samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇦🇫

Reseadapter behövs inte till eluttag i Afghanistan

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Afghanistan så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Afghanistan använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Afghanistan samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Afghanistan. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Afghanistan. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Afghanistan

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Afghanistan, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Afghanistan.

Att besöka Afghanistan som turist

Afghanistan är ett land i Mellanöstern. Det gränsar till Iran i väster, Turkmenistan i norr, Uzbekistan i nordost, Tadzjikistan i öster och Pakistan i söder och sydväst. Landet har en befolkning på cirka 32 miljoner människor. Afghanistan är ett mycket ett mångsidigt land med många olika kulturer. Det officiella språket är pashto, men det talas också många andra språk i landet.

Afghanistan är ett islamiskt land och majoriteten av befolkningen följer islam. Det finns dock även en stor hinduisk minoritet. Afghanistans ekonomi bygger till stor del på jordbruk och boskap. Landet har dock också en del mineraltillgångar, bland annat koppar, järnmalm och kol.

Afghanistan är ett bergigt land och landskapet är mycket vackert. Klimatet varierar beroende på region, men det är i allmänhet ett torrt land med kalla vintrar och varma somrar. Folket i Afghanistan är mycket gästvänligt och välkomnande. Det finns en stor kulturell rikedom i landet, med många olika traditionella konst- och hantverkstyper. Faktum är att det är ett fascinerande land som har mycket att erbjuda turister. Från de vackra landskapen till den rika kulturen finns det något för alla i Afghanistan.