Resmål/Blogg/Upplev Sagan om ringen

Sagan om ringen - resmål

Är du en stor fantast av Sagan om ringen? Då är du långt ifrån ensam. När böckerna såväl som filmerna gjorde entré så var det många som slukades av den magiska värld som man blev medbjuden till. Är du ett inbitet fan så har du med största sannolikhet redan koll på att filmerna spelades in på Nya Zeeland, men visste du att du också kan gå i ringens fotspår och på så vis uppleva alla de platser som du får se i filmen? Okej, vi ska inte överdriva. Du kommer naturligtvis inte att behöva ta dig ner i Mordor eller stå öga mot öga med den fruktade Sauron.

I ringens fotspår

Hur ska du då göra om du vill uppleva alla magiska platser som Sagan om ringen har att erbjuda? Till att börja med behöver du naturligtvis se till att ta dig till Nya Zeeland. Från Sverige finns det ett flertal bra och professionella flygbolag som hjälper dig hela vägen fram, men vi rekommenderar att du bokar in en färdigguidad Sagan om ringen-tur för att få ut så mycket av din tid på platsen som möjligt. Här nedan har vi listat några riktiga favoritplatser som Sagan om ringen-fantasten kommer att älska.

Auckland och Rotorua – Hobbiton

Du kan inte åka hela vägen till New Zeeland och inte besöka det vackra landskapet där Hobbiton utspelas. Här möts du av vackra böljande och gröna kullar och vi kan lova dig att det ser precis likadant ut som i filmen. Se små nätta husen med sina rundade dörrar är på plats och trädgårdarna med sina otroliga detaljer står kvar än idag. Den som önskar kan efter en guidad tur slå sig ner på Green Dragon Inn för att där avnjuta en kall öl (eller en ingefärsdricka för den som hellre föredrar). Hobbiton kan besökas som dagsutflykt från t.ex. Auckland eller Rotorua.

Hobbiton i Nya Zeeland Hobbiton (nära Auckland)

Tongariro - Mordor

Du kanske inte kan ta dig ner i Mordor, men du kan åtminstone ta dig till inspelningsplatsen för landet. I Tongariro kan du även ta dig upp på berget där Frodo blir tvungen att slänga iväg ringen. På plats får du också möjlighet att uppleva Tawhai Falls, vilket är ett mycket vackert vattenfall som även detta är känt från filmerna. I filmen så kallas platsen för Gollum's Pool, vilket är den plats där den lilla varelsen brukade fånga fisk i filmerna. Precis som tidigare nämnt rekommenderar vi att du går en guidad tur för att få ut så mycket av din tid och dina pengar som möjligt.

Mordors vulkan (i Tongariro) Mordors vulkan (i Tongariro)

Wellington - Nelson

Många som är förtjusta i Sagan om ringen filmerna vill se mer än enbart de platser där filmerna spelades in. Det är inte ovanligt att man vill få mer "bakgrundsinsyn" än så. Om du tar färjan över till Picton och den så kallade Sydön så kommer du att komma till en av de absolut vackraste platser i New Zeeland. Här är det området Nelson som du ska rikta in dig på. Inte nog med att det är den absolut soligaste delen av hela landet, platsen är också känd för sina bedårande stränder. Det är dock inte stränderna som vi tror kommer att ligga i fokus för den som gillar Sagan om ringen, utan en specifik juvelerare vid namn Jens Hansen. Det är nämligen han som fick äran att designa den eftertraktade RINGEN.


Publicerat 2020-06-09