Resmål/Blogg/Upplev Harry Potter

Harry Potter - Resmål för filmälskaren

Är det någon trollkarl som verkligen har blivit populär så är det ingen mindre än allas vår Harry Potter. Många är vi som har sett de olika filmerna och än idag tittas de flitigt på filmer så väl som läses böcker om den unga trollkarlen som slåss mot alla möjliga farliga krafter. Är du ett riktigt inbitet Harry Potter-fan kommer du med största sannolikhet att vilja uppleva en del av de platser som trollkarlen själv har vistats på. Storbritannien är hemmet för Mr Potter och magin är bara en flygbiljett bort. Här nedan har vi samlat en lista på några av de absolut bästa platserna att besöka om du vill gå i samma fotspår som Harry, bokstavligen.

Platform 9 ¾ - King’s Cross Station i London

Du kan inte, under inga omständigheter, missa den välkända plattformen som hjälper eleverna att ta sig till Hogwarts Expressen. Är du på besök i London så se till att ha vägarna förbi King’s Cross Station. Det är precis emellan plattform 4-5 som du hittar Plattform 9 ¾, men du kan också ta dig en titt på den magiska tågvagnen som försvinner in i tomma intet. Vill du komma in i din roll till 100 % så besöker du den lilla Harry Potter-shoppen som säljer alla möjliga typer av accessoarer. Satsa på ett Huffelpuff-hårband eller varför inte sätta på dig Harry Potters egna glasögon?

Kvastflygning - Alnwick Castle i Northumberland

I den första filmen av Harry Potter får tittarna följa med till Alnwick Castle. Det är nämligen här som Madame Hooch håller sin flygskola för kvastflygning. Att besöka platsen kräver entrébiljett, men å andra sidan får du då också själv testa att flyga kvast, titta på trollkarlsshower eller gå rundtur med en guide som berättar allt om inspelningsplatsen och vad som skedde bakom kulisserna. Du hittar Alnwick Castles egen hemsida här.

Alnwick Castle i Northumberland

Professor McGonagalls klassrum - Katedralen i Durham

Vem minns inte den fantastiska Professor McGonagall och den kunskap hon lärde ut till de lovande trollkarlarna? I Katedralen i Durham (en stad i nordöstra england) har du möjlighet att följa med in i Professor McGonagalls egna klassrum, och även om det inte finns någon riktig magi där idag så är korsgångarna äbndå något som taget ur en saga. Inte nog med att detta var hennes klassrum. Det är även här som Hedwig flög i den allra första filmen.

Shell Cottage - Freshwater West i Wales

I en av de sista filmerna som skapats om Harry Potter och hans äventyrsfyllda liv får man besöka Shell Cottage. Det är en mycket vacker sträcka med sand likt guld och det var precis här som Fleur Delacours och Bill Weasley skapade sitt hem. I dagsläget finns dock inte stugan som de bodde i kvar, men du kan fortfarande få en magisk upplevelse av att bara besöka platsen. Är du duktig på att surfa så passa på att ta med dig surfingbrädan. Stranden erbjuder de bästa vågorna i Wales. Klicka här för att se Freshwater West på Google Maps.

Det här var bara några få av alla de magiska platser som Storbritannien har att erbjuda för sina Harry Potter-fans. Är du ute efter mer kan du alltid ta dig en titt på Gloucester Cathedral, Lacock Abbey, Reptile House på London Zoo och Leadenhall Market.


Publicerat 2020-04-14