Resmål/Blogg/Okinawa - Japans paradis

Okinawa - Japans tropiska paradis

Har du någon gång besökt den unika önationen Japan så förstår du nog varför det är ett av världens mest populära resmål. Med en unik kultur, utomordentlig mat, och ett välkomnande folk är det svårt att inte förälska sig i Japan. Om du har tidigare erfarenhet av Japan och vill testa dig på något nytt eller helt enkelt vill njuta av lite varmare väder, kan du välja ön Okinawa som ditt nästa resmål.

Lite om Okinawa

Okinawa är en av de mest populära destinationerna i Japan, till stor del på grund av det tropiska vädret och de vackra stränderna. Det är en av de minsta öarna i Japan, men även en av de mest unika.

I Okinawa hittar man en kultur som skiljer sig från resten av Japan. I Tokyo, Japans kulturella mecka, är folket ofta skygga och håller sig för sig själva. De är även otroligt disciplinerade och saker och ting verkar alltid gå smidigt. I Okinawa däremot är miljön mycket mer avslappnad och folket mer villiga att ta en bärs med dig och samtala lite. Det tropiska vädret utgör en fantastisk miljö för sport såsom surfing eller annan vattensport och håller sig relativt stabilt året om.

Underbara Okinawa

Okinawas historia

För den som har en förkärlek för asiatisk historia, finns det mycket att lära sig om Okinawa. Innan Okinawa blev en del av resten av Japan var det en självständig nation vid namn Ryukyu. Nationen bestod av sjöfarare som livnärde sig på handel med Kina och andra närliggande länder. Det var inte förrän år 1609, när Japan invaderade ön under Satsuma Hans ledarskap, som Ryukyu blev en del av Japan. Okinawa som man känner till det idag etablerades år 1879. Det blev då en egen japansk prefektur.

Äventyr i Okinawa

Reser du till Okinawa har du en tropisk ö med otrolig natur att utforska. Det finns mycket att göra här för dig som är lite mer äventyrlig.

Dykning på Okinawa

Vill du dyka ska du komma till Okinawa. Nära Okinawas kust finns det även flera mindre öar att utforska när du dyker. Här hittar du allt från undervattensgrottor till koraller och ruiner. Är du en nybörjare kan du besöka ön Kerama där du ges möjlighet att dyka i grunt vatten. Att komma till Kerama tar knappt en timme med båt från Naha, Okinawas huvudstad.

Surfing på Okinawa

Vill du surfa i Okinawa ska du komma dit vintertid. Under vintern blir vattnet djupare som resultat av en ökning i stormväder ute på havet. Kommer du till Okinawa under rätt period på året kan du ha en fantastisk surfingupplevelse med ständigt höga vågor. Kommer du istället under fel säsong kan vattnet vara för grunt för att du ska kunna surfa säkert.

Lägg undan tid för Okinawa

Åker du till Japan, särskilt under de kalla vintermånaderna, är det värt att lägga undan en vecka till att besöka Okinawa. Att resa till Okinawa är som att utforska Japan på nytt, med det sköna vädret och den lite annorlunda kulturen. Här finns något för alla, så se till att du klämmer in en resa till Okinawa i år!


Publicerat 2020-10-25